Jaap Jongbloed

Delen

Ik doe hem vrijwel elke dag: The World’s Greatest Stretch. Gewoon even kort tussendoor als ik zit te werken. Of tijdens de reclame in een televisie-programma. Of voordat ik met m’n krachttraining begin. 

Werkt als een tierelier voor mij: ik heb echt niet elke dag tijd voor een complete rek-sessie. Maar die WGS is ideaal: je rekt vrijwel al je spieren op een dynamische manier. Er zit een plank in en daarmee activeer je je benen, armen, core en bilspieren. Verder strek je de heupen, je borst en je rug. Plus je schouders en je nek. 

Vooral door die rek in mijn liezen vind ik hem ideaal.

En hoe doe je die veelzijdige jongen?

  • Je begint in een hoge plank-positie. Van daaruit zet je je rechtervoet naast je rechterhand.
  • Druk je linkerhand stevig tegen de grond en breng je rechterarm omhoog. Draai met je lichaam mee naar rechts en richt je blik naar je vingertoppen.
  • Ga terug naar je beginpositie en doe de beweging aan de linkerkant.
  • Herhaal de oefening een aantal keer aan beide zijden.

Uiteraard zijn er inmiddels wat variaties, maar dit is de kern. Het loont om eens een Youtube-filmpje te bekijken, dan weet je zeker dat hem helemaal correct uitvoert. Deze bijvoorbeeld: https://www.youtube.com/watch?v=-CiWQ2IvY34

Lang leve lenige ledematen!

Meer artikelen
Delen

Ik doe hem vrijwel elke dag: The World’s Greatest Stretch. Gewoon even kort tussendoor als ik zit te werken. Of tijdens de reclame in een televisie-programma. Of voordat ik met m’n krachttraining begin. 

Werkt als een tierelier voor mij: ik heb echt niet elke dag tijd voor een complete rek-sessie. Maar die WGS is ideaal: je rekt vrijwel al je spieren op een dynamische manier. Er zit een plank in en daarmee activeer je je benen, armen, core en bilspieren. Verder strek je de heupen, je borst en je rug. Plus je schouders en je nek. 

Vooral door die rek in mijn liezen vind ik hem ideaal.

En hoe doe je die veelzijdige jongen?

  • Je begint in een hoge plank-positie. Van daaruit zet je je rechtervoet naast je rechterhand.
  • Druk je linkerhand stevig tegen de grond en breng je rechterarm omhoog. Draai met je lichaam mee naar rechts en richt je blik naar je vingertoppen.
  • Ga terug naar je beginpositie en doe de beweging aan de linkerkant.
  • Herhaal de oefening een aantal keer aan beide zijden.

Uiteraard zijn er inmiddels wat variaties, maar dit is de kern. Het loont om eens een Youtube-filmpje te bekijken, dan weet je zeker dat hem helemaal correct uitvoert. Deze bijvoorbeeld: https://www.youtube.com/watch?v=-CiWQ2IvY34

Lang leve lenige ledematen!

Meer artikelen