Jaap Jongbloed

Delen

De Richtlijnen Gezonde Voeding adviseert: eet 200 gram groente per dag. Cruciaal, vanwege de vitamines, mineralen en vezels. Maar dat is een flinke berg groente!

En dus is het sowieso aan te raden om je inname te spreiden over verschillende maaltijden. Maar daarnaast is het simpel én slim om bij de hoofdmaaltijd de helft van je bord te vullen met groente. Dan ben je meteen een eind op weg naar die 200 gram. Bovendien beperk je de totale hoeveelheid calorieën die je inneemt bij je diner. Omdat je eerder verzadigd bent en omdat er eenvoudig weg minder ruimte op je bord is voor vetten en koolhydraten! 

Meer artikelen
  • 7 voedingsmiddelen met meer suiker dan je misschien verwacht.

  • Op een of andere manier heeft het wortel-algoritme me gevonden. Ik zit, geloof ik, in mijn ’peen-periode’.

  • Volgens een onderzoek van Penn State University zouden we na ons 50ste definitief de pruimentijd moet betreden. De gedroogde pruim blijkt namelijk een probaat middel om osteoporose te voorkomen!

  • Een schrandere schimmel: zo zou je de pruikzwam kunnen noemen. Als je de berichten op internet moet geloven zorgt die pluizige paddenstoel voor een verbetering van je geheugen en een verlenging van je leven. Waar of gezwam? 

Delen

De Richtlijnen Gezonde Voeding adviseert: eet 200 gram groente per dag. Cruciaal, vanwege de vitamines, mineralen en vezels. Maar dat is een flinke berg groente!

En dus is het sowieso aan te raden om je inname te spreiden over verschillende maaltijden. Maar daarnaast is het simpel én slim om bij de hoofdmaaltijd de helft van je bord te vullen met groente. Dan ben je meteen een eind op weg naar die 200 gram. Bovendien beperk je de totale hoeveelheid calorieën die je inneemt bij je diner. Omdat je eerder verzadigd bent en omdat er eenvoudig weg minder ruimte op je bord is voor vetten en koolhydraten! 

Meer artikelen