Jaap Jongbloed

Delen

Ooit was het een sport voor ongure types op groezelige gala’s: kickboksen.

Maar die tijd is voorbij. Nu zijn het ook hipsters en huisvrouwen die van zich af slaan en schoppen. En met recht: de voordelen van een regelmatige klap tegen een zak of tegen de pads zijn legio.

Ik zet ze eens op een rijtje. Om te beginnen voldoet een afwisselende kickbokstraining zo’n beetje aan alle vereisten van gezond bewegen. Cardio, kracht, mobiliteit, balans, coördinatie: het zit er allemaal in.

Maar daarnaast levert het nog veel meer prettigs op. Ik noem maar: groter zelfvertrouwen, lagere stress-niveaus, betere zelfverdediging, meer gewichtsverlies, diepere slaap en een beter humeur. En zo kan ik nog wel even doorgaan. Pak de handschoen op, zou ik zeggen!

Meer artikelen
Delen

Ooit was het een sport voor ongure types op groezelige gala’s: kickboksen.

Maar die tijd is voorbij. Nu zijn het ook hipsters en huisvrouwen die van zich af slaan en schoppen. En met recht: de voordelen van een regelmatige klap tegen een zak of tegen de pads zijn legio.

Ik zet ze eens op een rijtje. Om te beginnen voldoet een afwisselende kickbokstraining zo’n beetje aan alle vereisten van gezond bewegen. Cardio, kracht, mobiliteit, balans, coördinatie: het zit er allemaal in.

Maar daarnaast levert het nog veel meer prettigs op. Ik noem maar: groter zelfvertrouwen, lagere stress-niveaus, betere zelfverdediging, meer gewichtsverlies, diepere slaap en een beter humeur. En zo kan ik nog wel even doorgaan. Pak de handschoen op, zou ik zeggen!

Meer artikelen