Jaap Jongbloed

Delen

Kleine uitdaging voor de ontwakende hersentjes…

Wat zegt het brein-boegbeeld Erik Scherder? Hou je hersenen fit door jezelf uit te dagen! Een beetje moeite doen en nieuwe dingen aanpakken. Een nog niet geprobeerde puzzel, een vreemde taal…. Dat soort brein-beproevers!

Dus sinds een paar dagen ben ik dubbel goed bezig: door mijn dochter Berber ben ik hooked aan Wordle. Dat is een dagelijkse Lingo-achtige puzzel in de New York Times-app, die (uiteraard) ook nog eens in het Engels is. Gratis te downloaden. Tel uit je winst!  

En dus graaf ik ieder ochtend in mijn brakke brein naar Engelse 5-letterwoorden. (Om vervolgens te horen dat Berber het in minder pogingen heeft opgelost.)

Bijkomend nadeel: ik begin behoorlijk te wennen aan m’n puzzeltje. En ik weet niet of Erik een verslaving nou zo bevorderlijk vindt voor onze hersentjes…

Meer artikelen
Delen

Kleine uitdaging voor de ontwakende hersentjes…

Wat zegt het brein-boegbeeld Erik Scherder? Hou je hersenen fit door jezelf uit te dagen! Een beetje moeite doen en nieuwe dingen aanpakken. Een nog niet geprobeerde puzzel, een vreemde taal…. Dat soort brein-beproevers!

Dus sinds een paar dagen ben ik dubbel goed bezig: door mijn dochter Berber ben ik hooked aan Wordle. Dat is een dagelijkse Lingo-achtige puzzel in de New York Times-app, die (uiteraard) ook nog eens in het Engels is. Gratis te downloaden. Tel uit je winst!  

En dus graaf ik ieder ochtend in mijn brakke brein naar Engelse 5-letterwoorden. (Om vervolgens te horen dat Berber het in minder pogingen heeft opgelost.)

Bijkomend nadeel: ik begin behoorlijk te wennen aan m’n puzzeltje. En ik weet niet of Erik een verslaving nou zo bevorderlijk vindt voor onze hersentjes…

Meer artikelen