Jaap Jongbloed
Volgens een onderzoek van Penn State University zouden we na ons 50ste definitief de pruimentijd moeten betreden. De gedroogde pruim blijkt namelijk een probaat middel om osteoporose te voorkomen!
Maar dan moet je er wel dagelijks tussen de 5 en de 12 van verorberen. Kan nuttig zijn, want de botziekte osteoporose komt voor bij ongeveer een op de drie vrouwen en een op de zes mannen boven de 50 jaar. Met poreuze en makkelijk breekbare botten tot gevolg.
Hoe doen die pruimen dat? ‘De overvloed aan vitaminen, mineralen, fenolzuren en polyfenolen in pruimen vermindert het risico op ontstekingsbevorderende cytokinen, dat zijn eiwitten die ontstekingen in botten reguleren,’ zegt de hoofdauteur van de studie, Connie Rogers, hoogleraar voedingswetenschappen aan Penn State.
Pruimen stonden al bekend omdat ze het risico op hartaandoeningen en kanker verkleinen. Maar pas op: ze doen het ook erg goed als laxeermiddel….
bron: Wetenschap in Beeld
Meer artikelen
Een schok bij m’n eerste bakkie van de dag: koffie op je nuchtere maag is niet goed!
Ik kom het overal tegen, op ieder lijstje met voeding waar je weg van moet blijven: ultra-bewerkte producten.
Vezels zijn cruciaal in een gezond voedingspatroon. Eigenlijk let ik er te weinig op, maar je moet er per dag minstens 25 gram van binnenkrijgen, liever meer.
Dr. Mark Hyman is één van mijn lang-leven-helden. Hij predikt de revolutie van gezond eten. Voeding als medicijn voor een lang gezond leven, mentale helderheid, geluk en nog veel meer moois. Dit zijn de 5 voedingsmiddelen waar hij bij zweert.
Volgens een onderzoek van Penn State University zouden we na ons 50ste definitief de pruimentijd moeten betreden. De gedroogde pruim blijkt namelijk een probaat middel om osteoporose te voorkomen!
Maar dan moet je er wel dagelijks tussen de 5 en de 12 van verorberen. Kan nuttig zijn, want de botziekte osteoporose komt voor bij ongeveer een op de drie vrouwen en een op de zes mannen boven de 50 jaar. Met poreuze en makkelijk breekbare botten tot gevolg.
Hoe doen die pruimen dat? ‘De overvloed aan vitaminen, mineralen, fenolzuren en polyfenolen in pruimen vermindert het risico op ontstekingsbevorderende cytokinen, dat zijn eiwitten die ontstekingen in botten reguleren,’ zegt de hoofdauteur van de studie, Connie Rogers, hoogleraar voedingswetenschappen aan Penn State.
Pruimen stonden al bekend omdat ze het risico op hartaandoeningen en kanker verkleinen. Maar pas op: ze doen het ook erg goed als laxeermiddel….
bron: Wetenschap in Beeld
Meer artikelen
Ja, je leest het goed. Ik heb het over dip-tips, dus niet over dubieuze berichtjes van een voormalig Ajax-directeur.
Zou je in 20 minuten per week een fundamentele boost kunnen geven aan je gezondheid?